was successfully added to your cart.

fotografi

Hamsterhjulet

By April 22, 2016 No Comments

Efter at have passeret soppesøen i Fælledparken nogle gange, blev jeg mere og mere overbevist om at løbehjulet var værd at arbejde med. Hamsterhjul. Jeg manglede bare et par modeller og et stramt koncept samt ok vejr.

Så en dag kom idéen dryssende. Et billede der skal illustrere ikke bare en person der kæmper i hamsterhjulet men også med en kontrollør. I dag er vi overalt ramt at målsætninger med målinger og rangeringer.

wheel_Pro

Skitse til kommende motiv. Person halser rundt i hjulet og anden person måler det.

Teknisk er det en udendørs lokation. Så blæser det for meget vælter lysboksene. De er heller ikke glade for regn. Relativt godt vejr var et ufravigeligt krav. Derudover er det på en legeplads. Så det er heller ikke smart hvis der render børn rundt i baggrunden eller man kunne risikere at hidse nogle mødre op. Det går ikke.

Så tidpunktet skulle være relativt tidligt om morgenen.

Qua mit engagement på Københavns Teaterskole, har jeg god forbindelse til elever,  der er i stand til at udtrykke  stemninger ret hurtigt, og som gerne vil eksperimentere.

Hamsterhjulet som konkurrencestat

Første idé var med en forsker, der måler og følger en person i hamsterhjulet. En løbende vurdering.

Thor, som er en stor fyr stillede op i hjulet og Erik, som er en spinkel fyr agerede læge professor. I hvid kittel og med stetoskop, clipboard, hat og overdimensioneret blyant til at tage notater med.

Thor i hvidt tøj som patient der bliver hundset rundt i hjulet. Men fartbriller på for det skal gå stærkere og stærkere.

skitse-hamster-hjul

Ovenstående er et testbillede hvor lys og positioner testes. Og Thor tester sin egen balance i hjulet. Det kører jo rundt!

BITL3026

Her er vinkel og lyskilder fundet. Der er en flash bagved hjulet. Der er stor Octoboks fra kameraets synsvinkel.

hamster hjul

Her det endelige resultat efter en redigering i Photoshop. Baggrunden er en dansk landevej set i Nordjylland.

 

En subtil hentydning til konkurrencestatens fokus på produktivitet uden vision. Hjulet er placeret ude i skoven hvor en lille asfalteret vej kører igennem. Vi spæner og producerer som gale men ser ikke vejen frem. Vi er fanget i det visionsløse hamsterhjul.

thor

Close-up af Thor’s ansigtsudtryk.

Hamster hjul med tabt retningssans

Næste idé var at få hjulet til at snurre mere rundt hvor personen inde i hjulet, fikserer sig selv. Dermed kommer man til at snurre med rundt. Erik var frisk på at bruge musklerne og Thor ligeså med at få gang i hjulet.

BITL3035

Herover en live test af et par omgange og test af lyssætning.

Symbolikken er så, at hjulet helt har overtaget personen og bare nådesløst hamrer derudaf. Erik blev også udstyret med fartbrillerne af tysk fabrikat.

Billedet er efterfølgende klippet ud og placeret på en vej der forsvinder ud i horisonten. Som vejen ud i tomheden. Vi kender ikke målet, vi ved ikke hvor den fører hen, vi kender ikke destinationen.

hamsterwheel-bitmedia

Vores hamsterhjul hamrer derudaf og det skal bare gå stærkt. Men vejen frem er modsat …

Close-up af Erik's ansigtsudtryk.

Close-up af Erik’s ansigtsudtryk.

Udstyrsliste:

Teknik:

 • Canon 5D mk3
 • 24-105L objektiv
 • 3 Canon 600EX speedlites (2 sad i Octobox)
 • 1 radio controller til speedlites
 • Profoto Octobox
 • Lastolite stativ

BITL3091

I virkeligheden et relativt simpelt set-up.

Dekoration:

 • Kittel
 • Fartbriller
 • Stetson hat
 • Overdimensioneret blyant
 • Stetoskop
 • Clipboard

Tidsforbrug

Det hele tog 2 timer at fotografere med 3 personer involveret. 1 time at arrangere og yderlige 1,5 time med at skaffe rekvisitter. Derefter blev det kogt sammen i Photoshop og pimpet op. Det tog ca. 3 timer for begge billeder. Ialt blev der så brugt 11,5 persontimer.

Har du en idé til en koncept du gerne vil have visualiseret, så ved du nu, hvem der kan producere og skabe det 🙂