Jeg faldt forleden over et freecard på den lokale shawarma-bar. Det viste de nye metro linjer der om et par år kommer i drift. En af stationerne er lige om hjørnet så der er jo rart at vide hvor hurtigt og nemt man kan komme til fx lufthavnen. Så jeg hoppede ind på Metroens websted hvor der også lå et A3 kort klart til “selvprint”.

Der ser cirka således ud:

2016-04-01_16-48-04

Selvprint med sort

Når man tilbyder noget til selvprint, bør man nok tænke lidt på blæk forbruget. Her har man valgt at plastre hele baggrunden ind i sort. Udover det er det også lidt svært at læse hvide bogstaver på negativ baggrund. Men heldigvis har man valgt at bruge en ret tyk skrift, så det nok ikke blev et problem. Men jeg har det lidt svært med at skulle bruge alt det dyre blæk på at lave papiret ensfarvet sort. Så den PDF kommer aldrig ud af min printer.

Trafikruter skal være geografisk korrekte?

Kortet er designet så man får en god forståelse for hvor i Københavnsområdet metro linjerne kører. Men i virkeligheden har jeg ikke brug for at kende geografien. Typisk kender jeg mit destinationpsunkt. Så i det tilfælde vil en mere grafisk fremstilling være på sin plads. Faktisk er der på metro webstedet også en mere grafisk oversigt. Der ser sådan ud her:

2016-04-01_16-59-19

Den er mere i stil med DSB’s S-tog linje kort som er fantastisk. Men jeg var ikke helt glad for placeringerne af S-togs ikonerne. De er røde og dermed prikker de sig selv frem og konkurrerer med cityringens farve. Derudover er jeg ikke så begejstret for stjerneformen hvor banerne har knæk. Det betyder vi skal læse op og ned og frem og tilbage og lidt til skråt ned. Istedet ville jeg foretrække at den dominerede læseretning blev et hemmeligt dominerede træk i designet.

Så sådan en variant har jeg så designet af Metro linjerne.

S-bane ikoner er grå, sammen med togstationer og lufthaven. De er ikke en primær information. Det er stationsnavne. S-tog ligger konsekvent ovenpå Metrostationer. Hvis der er Togforbindelse ligger det ikon lige under. Dermed er der et ensrettet system, der er nemt at afkode idet der er repetition i infografikken. Kongens Nytorv er fremhævet, idet den bliver et knudepunkt.

Dermed bliver trafikkortet af Metro linjerne rettet ind efter højre venstre læseretning. Det er vi vant til så det er hurtigt at finde og afkode information.

Metro liner på Dansk gratis infokort til print:

Metro kort København med stationerKlik på billedet for at hente metro kort i københavn i stor printbar størrelse.