De 21 Ansigtsudtryk

ansigtsdtryk-2

Der er 6 basisfølelser vores ansigt signalerer.

Glæde, vrede, sorg, overraskelse, angst og afsky.

Men der er mange flere nuancer mellem disse grundudtryk. Et amerikansk universitet satte sig for, at gå mere analytisk til værks for at identificere, hvor mange karaktertræk vi egentlig bruger for at kunne vise en sindsstemning med ansigtet. De kom frem til hele 21 varianter. Det er faktisk ikke så lidt.

ansigtsdtrykJeg har oversat de engelske ord til dansk og fundet en model i arkivet der har et helt fantastisk gummiansigt. Så på under en halv time fik vi alle stemninger på billede til den danske guide til ansigtsudtryk.

De 21-Ansigtsudtryk-lynguide er klar som en PDF du kan downloade og printe eller have liggende på din tablet. Så har du som model, mulighed for at få meget mere sjæl ind i dine billeder og poseringer.

Huserer du som TFP model* eller synes du bare det er sjovt at få taget billeder og lave fede poseringer, ja så er det også en særdeles smart ide at kunne variere sit ansigtsudtryk. Kan du som model levere flere stemninger, bliver dit udtryk meget mere levende. Og fotografen bliver meget gladere for at tage endnu flere billeder af dig.

Download 21 ansigtsudtryk her:

De 21 ansigtsudtryk

*TFP model:

Time For Print eller Time For Pratice er et begreb der dækker over at

  • En model stiller gratis op.
  • Og en fotograf stiller gratis op.

Fotografen får materiale der i bedste fald er i portfolio kvalitet. Modellen får i bedste fald noget fantastiske billeder med hjem digitalt. Så det er typisk noget for noget. Men der er aldrig en garanti for at der kommer noget fantastisk ud af det. Det er jo øvelse uden kommercielt sigte her og nu.

Opdateret 27/02-2017.